17e-20e eeuw
diverse gebouwen

Lees hier meer over de mogelijkheden


Het Nederlands Openluchtmuseum is dé evenementenlocatie waarmee u geschiedenis maakt.
Het best bezochte museum van Nederland buiten Amsterdam brengt de geschiedenis dichterbij dan ooit! In het 44 hectare grote park organiseert u uw ideale in- en outdoor event. De grote variatie aan authentieke locaties zorgt ervoor dat uw congres, vergadering, feest of bedrijfs- of familiedag geschiedenis schrijft! Het museum is goed te bereiken via de aanrijroutes A50, A15 en A12 waardoor het de perfecte locatie is voor een landelijk event!

Het Openluchtmuseum biedt:
-Grote vari√ęteit in authentieke locaties
-Historisch Decor
-Capaciteit tot 12.000 gasten
-Compleet overzicht van de Nederlandse geschiedenis
-Externe catering in overleg mogelijk
-Exclusiviteit mogelijk

Het Hoge Noorden
Alle ruimte en (creatieve) vrijheid vindt u in het Hoge Noorden. De Friese en Groningse boerderijen zorgen voor een uniek decor. Uw gasten worden verrast door de omgeving en de ruimtes waar het buitenleven op verschillende manieren is terug te vinden. Nostalgie? Inspiratie? Het Hoge Noorden is de plek waar u uw gasten een bijzondere beleving mee geeft.
De bijzondere, sfeervolle ruimte van de Groningse boerderij Beerta neemt je mee terug in de tijd. Met de kapschuur vormt het geheel een authentieke ambiance. Door belichting, aankleding en meubilair kan de locatie een ware gedaantewisseling ondergaan.

XL
De grote vlaktes in het Hoge Noorden met uitzicht over de landerijen zorgen voor een buitengewone locatie met uiteenlopende mogelijkheden. Ideaal voor foodfestivals en grote bedrijfsfeesten.

Canon
Het entreegebouw is geschikt voor groepen tot 300 personen. In de canongebouwkamer en in het auditorium hangt de nieuwste apparatuur, voor een perfecte presentatie. Het Canoncafé is de centrale ontmoetingsplek van het museum en kan na sluitingstijd exclusief verhuurd worden. Maar het absolute paradepaardje van het Canongebouw is de koepel met de naam Het Verhaal van Nederland. Geschikt voor presentaties, borrels en diners.

Hanekamp
De authentieke Zwolse herberg waar u overdag terecht kunt voor heerlijke pannenkoeken en luxe belegde broodjes, is in de avond beschikbaar voor bruiloften, diner of een gezellige feestavond.

Tante Stien
In de Amsterdamse kroeg van tante Stien is een bedrijfsborrel een bijzondere gebeurtenis. Het Jordanese café is de perfecte locatie om uw bijeenkomst af te sluiten met een gezellige borrel.

Kasteelboerderij
De monumentale kasteelboerderij biedt plaats aan 375 gasten en is de ideale locatie voor een knallend personeels- of bedrijfsfeest. Op het aangrenzende terras kunt u genieten van het park bij avondlicht.

Ligging
Het Nederlands Openluchtmuseum ligt in Arnhem-Noord nabij de A12/knooppunt Waterberg (afrit 26). Volg vanaf alle omringende (snel)wegen de ANWB-borden Arnhem-Noord (Openluchtmuseum/Burgers Zoo).

Voor de zakelijke markt is het park het hele jaar geopend.

Historia

In 1912 richtte een aantal bezorgde particulieren in Arnhem de Vereeniging Nederlandsch Openluchtmuseum op. Ze zagen dat door de toenemende industrialisatie en verstedelijking een grote rijkdom aan de Nederlandse tradities en regionale verscheidenheid verloren dreigde te gaan. De stichters pachtten het landgoed De Waterberg van de gemeente Arnhem. Zes gebouwen werden naar het terrein overgebracht en op 13 juni 1918 opende het Nederlandse Openluchtmuseum zijn poorten.
Van het leven en werken op het platteland is hedendaags de aandacht verlegd naar de cultuur van het alledaagse. Daarnaast komen de historische presentaties steeds meer tot leven. Het museum ligt in een prachtig park aan de rand van de gezellige stad Arnhem.
Kies categorie voor meer info
Vergaderen Trouwen Feesten Dineren Museaal