17e eeuw
klooster


Het hotel NH Brugge, helemaal opgenomen in het historische centrum van Brugge, heeft verrassenderwijs toch alle moderne gemakken van een eigentijdse faciliteit met de antieke bekoring van een 17e eeuws klooster. Omgeven door gebrandschilderde ramen, zichtbare houten balken en bakstenen haarden, biedt het 149 kamers tellende hotel NH Brugge de gasten 8 multifunctionele vergaderruimtes naast een indrukwekkende reeks luxe voorzieningen.

Proef de smaak van de regio met een fameus Belgisch biertje in de gezellige Bar Jan Breydel of geniet van een intiem Vlaams gerecht in Ter Boeverie.

Buiten het NH Brugge in Brugge vindt u een aantal adembenemende bezienswaardigheden in deze boeiende middeleeuwse stad die vaak het 'Venetië van het noorden' wordt genoemd. Van alle flonkerende pracht in het Diamond Museum Brugge tot de culinaire heerlijkheden in het Chocolademuseum en het Friet Museum weet Brugge de vakantiegangers moeiteloos te boeien met zijn eeuwenoude allure. Of je nu een rustige rondvaart plant of een romantische rijtoer door de stad: de medewerkers van NH Brugge staan klaar om te helpen uw verblijf in het hotel tot een unieke belevenis te maken.

Historia

NH Brugge is gelegen dicht bij het centrum van deze aantrekkelijke stad, nabij de oude omwallingen en op de lijn van de grote hoofdwegen die leiden tot het hartje van België en de oostkust.

Het land behoorde oorspronkelijk tot de Capucijnen van het Heilige Hart wiens klooster zich bevond op deze locatie in 1838. Daar Brugge zijn oude tradities respecteert en de stad op zich een monument is dat intact gehouden moet worden, opteerde de eigenaar, met de overeenstemming van de overheid en de suggestie van de architect, P. Viérin, voor een architecturale oplossing die traditioneel zou zijn.

De afdelingen van het hotel grenzend aan de oude delen van de stad, deze aan het Zand en de Boeveriestraat, zijn behandeld in een traditionele stijl. Deze benadering komt terug bij het integreren van de gevel van het klooster in het architecturale geheel van het hotel.

Aan de Hauwerstraat zijde, die uitgeeft op het “Beursplein”, is het concept moderner, maar de oude Brugse stijl is nog steeds aanwezig in de verticale nissen die doelbewust geaccentueerd zijn en zo de basiselementen weerspiegelen van de Brugse stijl van de 15de en de 17de eeuw.

De hoofdingang van het hotel ligt in de Boeveriestraat en is bedekt door een trapgevel, die men zeer veel in Brugge terug vindt. Aan de zijkant bevindt zich de hoofdgevel van het oude klooster. Deze gevel is gebouwd in 1571 en behoorde tot de “Refuge of St. André”, een naburige gemeente van Brugge.

Naast deze gevel bevindt zich de oude kloosterkapel die nu tot het hotel behoort en veranderd is in een vergaderruimte met alle moderne faciliteiten.

De bouw startte in Augustus 1972 met de afbraak van de oude en onbruikbare gebouwen op de locatie.

Een hotel is niet enkel opgemaakt uit kamers. Een meerderheid van andere leefbare plaatsen moeten ondergebracht worden in het gehele complex. Restaurant, bar, publieke ruimten, vergaderruimtes, zwembad, sauna, keuken en dienstplaatsen.

De restauratie van de oude gevel gebeurde door zeer gespecialiseerde vakmannen: gelukkig beschikt Brugge over de liefde voor vakmanschip.

De constructie van het hoofdgebouw, inclusief de speciale technieken, volgden nauwgezet de initiële planning. De eerste steen werd gelegd op 11 augustus 1972. De laatste hand werd gelegd in december 1972. De technische apparaten nodig voor de bouw waren indrukwekkend: drie grote kranen bedekten de hele oppervlakte op de locatie.

Boeverie of beter Boverie was oorspronkelijk de benaming van een groot veld dat zich uitstrekte van de Vrijdagmarkt tot op de voormalige gemeente Sint-Michiels. De naam Boverie is verwant met het Latijn: bos in genitiefvorm: bovis, dat is: os, koe. Cfr. Frans: boeuf. In het middeleeuwse Latijn betekent boveria: veld waarop koeien grazen, dus weiland. Na verloop van tijd, als de ware betekenis van deze plaatsnaam teloor ging, heeft het volk Boverie tot Boeverie verbasterd.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen