1835
keramiek fabriek


NH Hotel du Grand Sablon in Brussel is een synthese van oude charme en moderne gemakken en ligt verscholen te midden van de levendige pleinen en middeleeuwse straatjes in het hart van Brussel.

Met uitzicht op de prachtige Zavel, is het 196 kamers tellende hotel makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en ligt het op slechts enkele minuten verwijderd van een scala aan bezienswaardigheden. Het hotel NH Hotel du Grand Sablon is uw toegangspoort tot de stad, of u nu de Grote Markt wilt bezoeken, het beroemde Manneken Pis, het opvallende Atomium, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten of het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal.
Ieder weekend vindt er op het plein voor het hotel een zeer bekende antiekmarkt plaats.

Als er zakelijke afspraken op de agenda staan, beschikt het hotel NH Hotel du Grand Sablon over 8 stijlvolle multifunctionele vergaderzalen die gemakkelijk aan te passen zijn aan uw behoeften, of het nu een handelsconferentie is of een receptie. Waar de activiteiten van de dag u ook brengen, kom tot rust in het Italiaanse restaurant Il Cortile van het hotel, waar ontbijt, lunch en diner worden geserveerd en dat een idyllisch uitzicht op de binnenplaats biedt. Het hotel NH Hotel du Grand Sablon biedt parkeerservice en regelt graag vervoer voor u in de stad om uw verblijf allesbehalve gewoon te maken.

Historia

Het gebouw waarin NH Hotel du Grand Sablon is gevestigd dateert uit 1835 en is gebouwd als keramiek fabriek van het wereldberoemde Royal Boch, onder andere bekend van het merk “Villary and Boch”. De facade van het gebouw dateert nog uit die tijd, de rest van het gebouw is in de loop der jaren vernieuwd of aangebouwd. Nadat de Boch fabriek zich elders vestigde heeft het pand vele jaren leeg gestaan. Daarna is het verbouwd tot een stijlvol hotel. Tot het faillissement van Boch in 2011 is in het NH Hotel du Grand Sablon een winkeltje gevestigd die daar met veel succes Boch produkten verkocht.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Dineren