14e eeuw
kasteel


Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein heeft een rijke historie en ademt rust en intimiteit uit. Het complex bestaat uit twee delen. In de hoeve kunt u overnachten in één van de 44 luxueuze kamers en in het kasteel bevinden zich schitterende zalen met een maximumcapaciteit van 500 personen. Uiteraard zijn de zalen voorzien van moderne vergaderfaciliteiten en kunt u tijdens uw zakelijke bijeenkomst genieten van hoogwaardige gastronomie in het restaurant. De binnenplaats en de kasteeltuin bieden de mogelijkheid om buitenactiviteiten te organiseren in een bijzondere setting. Ook voor feestelijke evenementen vormt dit karakteristieke kasteel de perfecte locatie.

Historia

Willem Hendrik Poyck, de zoon van Hendrick Poyck eigenaar destijds van Kasteel Erenstein heeft in 1713 een kapitale hoeve laten bouwen tegenover Kasteel Erenstein. Hij gaf de hoeve de naam “Brughof”. De verklaring voor de naam Brughof is dat de hoeve op een brug uitkeek, die over de Anstelbeek lag en toegang verschafte tot Kerkrade.

Peter Casper Poyck werd, door het overlijden van zijn vader (†1717) en broer (†1720), bezitter van zowel Kasteel Erenstein als Hoeve de Brughof en alle landerijen. De krachtige persoonlijkheid Poyck deed veel voor de verbetering van de landbouw en veeteelt op zijn bezittingen. Hoewel de Brughof een belangrijk bezit was, hebben zij nooit in de hoeve gewoond. De hoeve werd beheerd en bewoond door pachters. Eind jaren zeventig is het beheer weer overgenomen door Poyck en is er sprake van een bedrijfleidster tot 1785. Na de dood van Poyck (†1781) en diens vrouw (†1785) is de hoeve via testamentaire zaken en ontervingen achtereenvolgens in bezit van meerdere families, en hoorde niet meer bij het kasteel. Nog eenmaal in de geschiedenis, komen Kasteel Erenstein en de Brughof in het bezit van één familie, de gebroeders Colen in 1803. Zij verpachtten de hoeve aan de familie Damoiseaux, die hier jarenlang gewoond hebben. In de daaropvolgende jaren volgden nog veel pachters voordat de hoeve leeg kwam te staan.

In 1983 wordt de totaal vervallen hoeve in het geheel gerestaureerd tot een luxe hotel.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Dineren Feesten Vergaderen Trouwen Golf

Snel kiezen