1907
wagenwerkplaats


Grootse eventlocaties met karakter zijn zeldzaam. De Rijtuigenloods is zo’n locatie. De hoge constructie, authentieke industriële spoorelementen en het trendy interieur geven deze locatie een unieke look and feel. U kunt er terecht met groepen tot 2.000 personen, maar ook met kleinere gezelschappen voelt u zich thuis in dit industriële rijksmonument.
De Rijtuigenloods is daarmee een perfecte locatie voor beurzen, bedrijfsfeesten, seminars, congressen en symposia.

De Rijtuigenloods beschikt over zestien subruimtes die flexibel inzetbaar zijn. Dat biedt volop zakelijke mogelijkheden. Starten met een plenair programma, daarna meerdere workshops of discussiesessies in verschillende historische treinwagons en als afsluiting een feest of diner? Alles is mogelijk!

Recent is de zandstraalcabine geopend. Een nieuwe subruimte die in een theateropstelling 150 personen kan herbergen.

De Zandstraalcabine werd vroeger gebruikt tijdens het zandstralen van de treinwagons van de NS. De ruimte heeft natuurlijk de unieke industriële looks die u ook elders in het monumentale pand tegenkomt. Het industriële karakter van de Zandstraalcabine is bijvoorbeeld behouden door een glazen plaat over het spoor te plaatsen.
Onder het spoor is LED-verlichting geplaatst die u in elke kleur kunt instellen. Dat zorgt voor een unieke sfeer in de ruimte: old meets new!

De Rijtuigenloods beschikt over hoogwaardige cateringmogelijkheden, moderne faciliteiten en vaste techniek. Het deels glazen dak zorgt voor ruime inval van daglicht in het momumentale pand. Het is mogelijk om het dak te verduisteren voor uw evenement. Kiest u voor de Rijtuigenloods? Dan is dat een verantwoorde keuze. De locatie is namelijk Green Key-gecerticifeerd (goud), wat waarborgt dat aan de strengste eisen op het gebied van duurzaamheid is voldaan.

De Rijtuigenloods ligt in het hart van Amersfoort en is perfect bereikbaar vanuit alle delen van Nederland. U vindt station Amersfoort Centraal op slechts 200 meter. Ook per auto is de locatie goed bereikbaar, door de nabijheid van snelwegen A1 en A28. De locatie beschikt over ruim voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein.

Historia

Wij gaan terug in de tijd en belanden in Haarlem, waar in 1903 een grote spoorwegstaking heeft plaatsgevonden. Deze staking leidde ertoe dat veel spoorwegarbeiders ontslagen werden. Kort daarna verhuisden deze arbeiders naar Amersfoort, omdat ze hier een baan werd aangeboden. In Amersfoort werd ‘De Wagenwerkplaats’ gebouwd, een groot terrein direct aan het spoor waar rijtuigen gebouwd en onderhouden zouden worden.
De wijk tegenover De Wagenwerkplaats, het Soesterkwartier, werd tegelijkertijd aangebouwd om al deze nieuwe mensen, samen met hun families, te huisvesten. De Rijtuigenloods is één van de grotere loodsen op ‘De Wagenwerkplaats’ en had vroeger een bestemming als onderhoudsloods voor rijtuigen. Dit is nog steeds duidelijk terug te zien in de verschillende rails door de locatie, de takels aan het dak en de monumentale rolbrug op de parkeerplaats. Tegenwoordig vormen deze elementen de stille getuigen van een rijke historie tijdens tal van evenementen. In het jaar 2000 is De Rijtuigenloods gesloten als werkplaats. Vanaf 2004 is het gehele complex met veel liefde en grof geschut gerenoveerd en in gebruik genomen als evenementenlocatie. Sinds 2007 is het complex een Rijksmonument.
Kies categorie voor meer info
Congressen Feesten Dineren Beurzen Vergaderen

Snel kiezen