16e eeuw
klooster en hofje
Hofje “De Armen de Poth” is een centraal gelegen maar rustige locatie vlakbij het centrum van Amersfoort. Voor verhuur voor diners en overige bijeenkomsten komen enkele ruimten – alleen of in combinatie – in aanmerking:

SINT ROCHUSKAPEL
De Sint Rochuskapel met een capaciteit van maximaal 60 personen. Door lopende restauratiewerkzaamheden is de kapel momenteel buiten gebruik maar is deze weer beschikbaar vanaf maart 2015.

CELZUSTERENKAMER
De Celzusterenkamer in het Hoofdgebouw met een capaciteit van maximaal 50 personen.

De Entree in het middeleeuwse hoofdgebouw (met garderobe en toiletten) en de Uitdeelkamer (met kleine keuken) kunnen daarbij dienen als ontvangst- en facilitaire ruimte. De Bakkerij en Uitdeelkamer worden alleen in combinatie met de Celzusterenkamer verhuurd, bij voorbeeld voor subgroepen of als opstelruimte voor een buffet. De Regentenkamer is niet beschikbaar.

Voor het gebruik van de ruimten wordt een financiële vergoeding gevraagd die geheel ten goede komt aan de doelstellingen van de stichting: het huisvesten van bejaarde Amersfoorters met een smalle beurs en het beheer van dit middeleeuwse erfgoed. De huren zijn marktconform en zijn vrijgesteld van BTW vanwege de ANBI status van de stichting.

Wilt u na afloop van uw diner in Amersfoort blijven slapen, dan kunt u hiervoor uitstekend terecht bij het om de hoek gelegen Hotel de Tabaksplant.