Meer informatie?
Bel 0252-714062
1397
herberg


Hotel en Residence De Draak is een hotel met een uniek karakter in het centrum van Bergen op Zoom. Het oudste hotel van Nederland. Wilt u komen slapen, vergaderen of genieten van een culinair arrangement? Hotel De Draak doet u graag een aanbieding met een mooie prijs-kwaliteitverhouding en ontvangt u met alle egards.... met de overtuiging dat u zich thuis zult voelen.

Het gehele hotel is voorzien van gratis draadloos internet en is gedecoreerd met antiek zilver, schilderijen en wandtapijten.

Hotel en Residence De Draak beschikt over 59 kamers, 2 appartementen, 2 restaurants, 6 vergaderzalen, een wellness centre en een privé parkeerterrein.

De Draak is op 10 minuten loopafstand van het trein station gelegen. Ook kunt u ontspannen op vlakbij gelegen stranden of de stad bezichtigen.

De atmosfeer in het hotel kan terug gevonden worden in de velen architecturale elementen en kunstige decoratie dat zich door het gehele hotel bevindt. Moderne faciliteiten zijn gecombineerd met de historische ambiance van het hotel dat het een unieke beleving maakt.

Historia

In het jaar 1397 werd de stad Bergen op Zoom door een enorme brand verwoest. Velen gebouwen hebben deze brand niet overleefd, maar twee gebouwen hebben geluk gehad; De Olifant en De Draak. De Draak, dat tegenwoordig een hotel is, is een van de oudste gebouwen op het marktplein van Bergen op Zoom.

Vanaf 1969 werd Hotel De Draak gemanaged door Heer Hazen. Hij was een werknemer van de familie Oirbans, die het hotel in 1918 gekocht hadden. Na enkele jaren in het hotel gewerkt te hebben, kwam zijn grote droom uit; op 6 december 1984 was Heer Hazen officieel de eigenaar van Hotel de Draak.

Hotel de Draak & Residence – Hampshire Classic is uitgebreid en bestaat tegenwoordig uit vier verbonden gebouwen; De Draak, De Borse (De Gouden Leeuw), St. George en Henniker Shires.
Tegenover het hotel is het “Residence” en parkeerterrein gelegen.
Dit stijlvolle gebouw is ontworpen door de bekende architect Van Leuk Genk en heeft een interessante geschiedenis startende vanaf het jaar 1879. Het gebouw is velen jaren gebruikt als predikantswoning en als kantoor van een grote fabriek. Hierna is het onderdeel geworden van Hotel De Draak & Residence – Hampshire Classic.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Dineren Trouwen