Meer informatie?
Bel 0252-714062
14e eeuw/1980
kasteel


De Ruwenberg is zeer centraal gelegen in Sint-Michielsgestel, grenzend aan Den Bosch, in Noord-Brabant. Vanaf de A2 bent u binnen 5 minuten op het zeer authentieke, 14 hectare grote landgoed van De Ruwenberg met zowel indoor als outdoor ontspanningsmogelijkheden. Het hoofdgebouw op het landgoed bestaat uit de originele middeleeuwse entree, het witte kasteel, met daarachter het Atrium en haar 4 zijvleugels.

In het kasteel zijn 3 vergaderzalen opgenomen, wat u de mogelijkheid geeft om in een middeleeuwse setting te vergaderen in de Ontvangstkamer, Kasteelkamer of Haardkamer. Deze ruimtes zijn ook geschikt voor een kleinschalige huwelijksceremonie of diner.

De Ruwenberg staat bij het grote publiek bekend als trainings- en opleidingscentrum en/of conferentiehotel. Beide zijn een prima reden om De Ruwenberg in te zetten als uw locatie. Doordat het complex bestaat uit 4 vleugels, is exclusiviteit mogelijk.

Historia

De geschiedenis van De Ruwenberg is vrij bewogen te noemen. In de 14e eeuw was het een landhuis wat privé eigendom was. Dat is het heel lang geweest. Daarentegen is eromheen een hoop opgebouwd en weer afgebroken.

In de 15e eeuw lag er bijvoorbeeld een gracht om het met muren omheinde landgoed. Uiteindelijk een paar eeuwen later is deze muur weer volledig afgebroken en de gracht gedempt. Rond 1850 is het landgoed overgegaan van privé eigendom naar de fraters, die er een vooropleiding van de seminarie begonnen. Rond 1980 is het gehele opleidingsgedeelte afgebroken en is er plaats gemaakt voor de huidige setting als conferentiehotel.

Bij de sloop kwamen er een aantal authentieke gebruiksvoorwerpen naar boven bij het afgraven voor de heropbouw. Deze voorwerpen staan ook ge√ęxposeerd in het torentje van De Ruwenberg.
De nadruk ligt dan ook op het feit dat het witte kasteel waar De Ruwenberg ooit mee begonnen is, het enige deel is wat nog origineel is.
Kies categorie voor meer info
Vergaderen Congressen Dineren Hotelovernachting Trouwen Feesten