Meer informatie?
Bel 0252-714062
17e eeuw
woonhuis


Hotel de Tabaksplant is gevestigd in sfeervolle statige monumentale panden, in het historische centrum van Amersfoort. Het hotel heeft 25 verschillende kamers onderverdeeld in 6 kamertypen. Daarnaast zijn er ook twee vergaderruimten, zes appartementen voor o.a. long-stay en beschikt het hotel over een ruime, besloten stadstuin met een middeleeuwse waterput en terrassen. De Tabaksplant is een gastvrij hotel voor zowel zakelijke als recreatieve doeleinden. U voelt zich er meteen thuis.

Tijdens uw verblijf in Hotel de Tabaksplant geniet u van de 'best of both worlds'. Het historisch karakter van het hotel uit zich in de balken van de plafonds, eeuwenoude dakspanten, plavuizen en houten vloeren, originele vensters en traditionele gastvrijheid. Het hedendaagse comfort ervaart u onder meer door toepassing en gebruik van natuurlijke materialen, modern sanitair, gratis draadloos internet (free WiFi) en een grenzeloze service en dienstverlening.

In de tuin of tuinkamer kunt u genieten van een drankje en snack. Op verzoek kan een volledige koude of warme lunch en diner worden verzorgd. Hotel de Tabaksplant werkt daarin samen met o.a. Daily Deli Catering en restaurants 't Bergpaviljoen en de Aubergerie.

Meer dan twee zalen nodig? Hotel de Tabaksplant heeft een unieke samenwerking met de buren, Stichting Armen de Poth voor kleinschalige bijeenkomsten.

Historia

Hotel de Tabaksplant bestaat uit verschiillende huizen. Het gebouw dat vanouds ā€œtabaksplantā€™ werd genoemd, bestaat uit een voor- en achterhuis. Deze huizen zijn ergens begin 1600 gebouwd. Het huis wordt gekenmerkt door een zogenaamde Haarlemseā€“lijstgevel met de opmerkelijk rode strekken. In 2004 is er een nieuw gedeelte, het tuinhuis, opgeleverd waarbij er veel aandacht is besteed om het zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de historische bebouwing. Achter deze panden ligt een ruime, ommuurde tuin met een middeleeuwse waterput.

Het hotel ontleent haar naam aan de regionale tabakshandel in de 18e eeuw. Tussen Nijkerk en Amersfoort werd tabak verbouwd, dat onder het dak van nummer 15 werd gedroogd om later te worden verwerkt. In het tuinhuis is een historische gevelsteen verwerkt, die verwijst naar de tabakshandel.

In de bodem rond het hotel zijn veel historische vondsten gedaan. Een bijzonder exemplaar is een middeleeuwse kookpot, een bronzen graap. U kunt deze pot bewonderen in de Coninckskamer.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Dineren Feesten HighTeas