Meer informatie?
Bel 0252-714062
15e eeuw
kerk


Het interieur van de Grote Kerk bestaat uit het Schip en de zijbeuken: een prachtige, hoge ruimte, begrensd door het grote orgel en het 16e eeuwse Koorhek. Met zicht op gewelfschilderingen en muurschilderingen, die zijn aangebracht in opdracht van de Oranje Nassau’s.
Deze ruimte is zeer geschikt voor het organiseren van grootschalige ontvangsten, bedrijfsbijeenkomsten- en recepties, voor een re√ľnie, afscheid of jubileum, voor bedrijfspresentaties, diploma-uitreiking, wijnproeverijen of congressen en concerten. Afhankelijk van de inrichting geschikt voor maximaal 1.000 personen, maar ook voor gezelschappen van 150 gasten zijn het schip en de zijbeuken met smaakvolle aankleding aan te passen.
Door het plaatsen van palmen, uitgiftebuffetten, statafels of dinertafels is de ruimte prima te compartimenteren. De vloerverwarming zorgt voor een optimale temperatuur, ook in de wintermaanden. Cateraars verzorgen vanuit de zijruimten voor uw diner, hapje en drankje.

Tussen de Grote Kerk en de huizen van de aangrenzende Reigerstraat is een prachtige glazen overkapping gebouwd door architect Joop van Stigt. Deze is de Lanterneau genoemd, hetgeen betekent glazen overkapping. In deze ruimte kunt u met gezelschappen tot 100 personen bijeenkomsten en kleinschalige recepties houden. Ook voor workshops,vergaderingen en diners is deze ruimte geschikt te maken. De Lanterneau is voorzien van vloerverwarming, heeft een eigen cateringkeuken en toiletgroep. Voor elk soort activiteit is catering op maat te realiseren.

Zowel de Lanterneau als de Kapittelzaal zijn geschikt als vergaderruimte, voor cursussen of workshops, maar ook voor zakenlunch of diner.

Historia

De Grote of O.L.V. Kerk in Breda schrijft 750 jaar geschiedenis. De eerste vermelding van een stenen kerk in Breda komen we tegen in een oorkonde uit 1269. Uit deze oorkonde van Elisabeth van Breda en Arnoud van Leuven, de toenmalige Heer van Breda, blijkt dat in het midden van de dertiende eeuw de toen bestaande kerk door een nieuwe werd vervangen: 'dor de nohit en de dor dorbere der kerken van Breda tir thiet, doen men makede den stenne monster te Breda'.
Kies categorie voor meer info
Vergaderen Congressen Trouwen Dineren